• 03/07/2024 18:42

Το Premier School Charter Arts and Science του Harrisburg θα κλείσει

Το Premier School Charter Arts and Science του Harrisburg θα κλείσει

Το Premier Arts and Science Charter School στο Harrisburg πήρε την απόφαση να μην ανοίξει ξανά για το σχολικό έτος 2024-2025, καθώς δεν θα αντιταχθεί στις διαδικασίες μη ανανέωσης του χάρτη που εκδόθηκαν από τη Σχολική Περιοχή του Harrisburg. Η περιφέρεια ξεκίνησε διαδικασίες για τη μη ανανέωση του καταστατικού του σχολείου νωρίτερα αυτό το έτος λόγω ανησυχιών όπως η ακαδημαϊκή χαμηλή απόδοση, η χαμηλή διατήρηση προσωπικού και τα μη συμμορφούμενα προγράμματα.

Μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 27 Ιουνίου, αποφασίστηκε ότι το σχολείο θα έπαυε την εναντίωση στις διαδικασίες και θα ξεκινούσε μια περίοδο «εκκαθάρισης». Η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Premier, Πάμελα Σπένσερ, δήλωσε ότι το συμβούλιο θεώρησε ότι ήταν προς το συμφέρον των οικογενειών να τις βοηθήσει στην εύρεση ενός νέου σχολείου για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το νόμο της Pennsylvania Charter School, ο Premier θα ακολουθήσει μια διαδικασία «εκκαθάρισης» που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μεταβατικής ομάδας για να βοηθήσει στην εύρεση νέων σχολείων για μαθητές και νέων ευκαιριών απασχόλησης για το προσωπικό. Ενώ το σχολείο βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος, οι ώρες γραφείου θα παραμείνουν οι ίδιες και τα καλοκαιρινά προγράμματα εμπλουτισμού και οι υπηρεσίες εκτεταμένης σχολικής χρονιάς θα συνεχιστούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιφέρεια κινεί διαδικασίες μη ανανέωσης κατά της Premier. Η πρώτη φορά ήταν το 2018, αλλά επιτεύχθηκε συμφωνία για ανανέωση της ναύλωσης με ορισμένες προϋποθέσεις. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι σχολικοί υπάλληλοι θα εργαστούν με εσωτερικούς και εξωτερικούς πόρους για να υποστηρίξουν την κοινωνική-συναισθηματική υγεία και ευεξία των μαθητών κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση