• 06/07/2024 08:27

Υπάλληλος του Florida Strip Club κατέθεσε μήνυση κατά πολιτείας λόγω αυξημένης απαίτησης ηλικίας για εργαζομένους

Υπάλληλος του Florida Strip Club κατέθεσε μήνυση κατά πολιτείας λόγω αυξημένης απαίτησης ηλικίας για εργαζομένους

Μια 19χρονη με το όνομα Serenity Michelle Bushey και το στριπτιτζάδικο όπου εργαζόταν ως στρίπερ κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού εισαγγελέα της Φλόριντα και δύο τοπικών εισαγγελέων για να σταματήσουν την επιβολή ενός νέου νόμου της πολιτείας που απαγορεύει στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας ενηλίκων να απασχολούν άτομα που είναι ηλικίας κάτω των 21 ετών. Υποστηρίζουν ότι αυτός ο νόμος παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Η Bushey ισχυρίζεται στη μήνυση ότι έχασε τη δουλειά της στο Cafe Risque στην περιοχή Gainesville μετά την έναρξη ισχύος του νόμου τη Δευτέρα, καθώς είναι κάτω των 21 ετών. Ο νόμος εφαρμόστηκε για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με νομοθέτες της Φλόριντα. Η αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Tallahassee για λογαριασμό του Bushey, ιδιοκτήτη του Cafe Risque, και δύο άλλων επιχειρήσεων ενηλίκων στο Jacksonville. Επιδιώκουν μόνιμη διαταγή για να σταματήσει η επιβολή του νόμου, επικαλούμενοι παραβιάσεις του δικαιώματος της Πρώτης Τροποποίησης στην ελευθερία του λόγου και του δικαιώματος της Δέκατης τέταρτης τροπολογίας για ίση προστασία.

Η μήνυση αναφέρει ότι υπάρχουν άλλοι οκτώ ενήλικοι καλλιτέχνες που είναι μεγαλύτεροι από 18 αλλά μικρότεροι από 21 και δεν μπορούν να εργαστούν στο Cafe Risque λόγω του νέου νόμου. Οι καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Bushey, βασίζονται στην τέχνη τους για να βγάλουν τα προς το ζην και να προσφέρουν ψυχαγωγία στο κοινό τους. Η μήνυση υποστηρίζει ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχουν σε προστατευμένο λόγο μέσω των παραστάσεων τους.

Επιπλέον, ο νέος νόμος απαγορεύει την πρόσληψη ατόμων μεταξύ 18 και 21 ετών για ρόλους όπως μάγειρες, DJ, σερβιτόρες, φύλακες ή τη χρήση εργαζομένων από τρίτους εργολάβους για εργασίες όπως επισκευές κλιματιστικών ή ξυλουργική. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα σχεδιάζει να υπερασπιστεί τον νέο νόμο μόλις επιδοθεί επίσημα η αγωγή, σύμφωνα με την Kylie Mason, διευθύντρια επικοινωνίας του.

Αφήστε μια απάντηση